ЕС отпуска 2,9 милиона евро на България за борбата с африканската

...
ЕС отпуска 2,9 милиона евро на България за борбата с африканската
Коментари Харесай

България получава 2,9 милиона евро от ЕС за борба с африканската чума

 ЕС отпуска 2,9 милиона евро на България за битката с африканската чума. В Брюксел земеделският министър Десислава Танева се срещна с еврокомисаря по опазване на здравето и сигурност на храните Витянис Андрюкайтис. 

Страната ни чака Европейската комисия да поддържа и проекта за предварителна защита. Властите у нас са подготвени с и с съответните ограничения за дребните стопанства - биосигурност, регистрация при омекотен режим и репопулация след прекосяването на болестта.

Междувременно заместник-министърът на земеделието Янко Иванов прикани въпросът с африканската чума по свинете да не бъде политизиран. " Той визира националната стопанска система и сигурност и тук политически заигравки не трябва да има ", сподели Иванов, представен от Агенция " Фокус “.

Заместник-министърът благодари на стопаните на животни, които са дали отговор на апелите на министерството и непринудено са заклали и оползотворили своите животни. " За това ние ще им предоставим финансова поддръжка, с цел да могат да почистят дворовете и в идващ миг да ги населят още веднъж “, изясни той.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР